Прочетете тези инструкции, за да можем всички да прекараме добре по време на състезанието.

Номера и регистрация

Регистрационна такса

Регистрационната такса включва електронно времеизмерване, подкрепления по време на състезанието, медал за финиширал и подарък от организаторите.

Периодите на регистрация са:

  • до 30.11.2019 – супер ранна
  • до 31.01.2020 – ранна
  • до 29.02.2020 – стандартна
  • до 26.06.2020 – късна
  • до 08.07.2020 – супер късна. Ако има останали места.

За да се брои вашето участие е необходимо да сте регистрирани. Ще получите стартов (състезателен) номер, който да носите на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Във вашият стартов пакет ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Състезатели, които не носят стартовите си номера или ги прегъват и крият, ще бъдат дисквалифицирани.

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет ще може да вземете в дните преди състезанието от нашия офис на бул. Евлоги и Христо Георгиеви 85. Ще получите инструкции по мейл.

Запознайте се с условията за участие в нашите сътезания. При регистрация е необходимо да се съгласите с тях. Ако сте между 16 и 18 години, трябва вашият родител или попечител да се разпише. Участници под 16 години не се допускат до нашите състезания.

Как да стигнете до старта

Стартът е на стената на езерото откъм село Герман. Ако идвате по Самоковско шосе, самата стена е веднага след табелката “Панчарево”.

Как да стигнете до Панчарево:

  • До Панчарево може да стигнете с градски автобуси  13 и 4. Автобусите спират на спирката на метрото до магазин METRO. Слезте на спирка “Банята Панчарево”. Също така можете да вземете автобус номер 6 до село Герман
  • Такси би ви струвало 5 – 15 лева, в зависимост къде живеете в София.
  • Ако решите да дойдете с кола – може да паркитае в село Герман (препоръчително) или на спирка “Банята”.
  • Ако решите да дойдете с колело, може да го вържете в стартовата зона.

Старт и времеизмерване

Стартът е точно в 8:00 сутринта за трейл състезанието. Участниците на 10 км стартират в 9:00.

Ако сте начинаещи в бягането, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

Стартовият ви номер е оборудван с чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който преминете през нея на финала. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. отчита се от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство.

Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер. Не отлепяйте чипа.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите в регистрационната тента.

Награди

Наградите ще бъдат обявени преди състезанието.

Подкрепления, забавления

На старта и на обръщането ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, изотонични напитки и плодове. Моля не правете боклуци и изхвърляйте бутилките в кошовете по пътя. Ще подсигурим и найлонови чували за отпадъци.

На старта ще има лекарски екип и охрана. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

До старта ще има химически тоалетни – в посока село Герман.

Безопаност

Маршрутът е видим – движите се по пътя от източната страна на езерото, но няма да е затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас – това важи най-вече за пластмасовите бутилки вода.

Title partner

10k Earth Day run partner

Club Partners

Contact us about partnership for this event.