Информация и правила за деня на събитието 

 

Раздаване на стартови пакети

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет ще може да вземете в дните преди състезанието от нашия офис на бул. Евлоги и Христо Георгиеви 85 в София. Ще получите инструкции по имейл.

Трябва да носите стартов (състезателен) номер на гърдите или корема ви (върху дрехите!) от старта до финала на състезанието, видим за маршали по трасето и доброволци. Във вашия стартов пакет ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера.

Състезатели, които не носят стартовите си номера или ги прегъват и крият, ще бъдат дисквалифицирани.

Как да стигнете до Панчарево:

  • С градски автобуси  13 и 4. Автобусите спират на спирката на метрото до магазин METRO. Слезте на спирка “Банята Панчарево”. Можете да вземете и автобус номер 6 до село Герман
  • Такси би ви струвало 5 – 15 лева, в зависимост къде живеете в София.
  • Ако решите да дойдете с колело, може да го вържете в стартовата зона, но да не пречи на участници или придвижването на хора
  • Ако идвате с кола, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО паркирайте на безплатния общински паркинг преди Панчарево. Не паркирайте в село Герман.

Безплатен паркинг за участници от страната на Панчарево:

Как да стигнете до старта

Стартът е на стената на езерото откъм село Герман. Ако идвате по Самоковско шосе, самата стена е веднага след табелката “Панчарево”.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

До старта ще има химически тоалетни – в посока село Герман.

Старт и времеизмерване

Стартът е точно в 9:00 сутринта за трейл състезанието 21 и 42 км. Участниците на 10 км стартират в 9:15.

Ако сте начинаещи в бягането, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

Стартовият ви номер е оборудван с чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който преминете през нея на финала. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. отчита се от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство. За първите трима участници времето е gun time, т.е. бруто.

Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер. Не отлепяйте чипа, защото няма да ви отчете времето.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите по пунктовете или в регистрационната тента.

Инструкции за участниците на 10к

Стартът е в 9:15, след като стартират участниците на дългите дистанции. Ще има пункт на 5 км (на обръщалото). Правите 1 полу-обиколка и се връщате.

NB: Състезанието НЯМА чаши. Ако искате вода, вземете своя бутилка или чаша. На пунктовете ще може да си налеете, както и на старт финала.

Награждаването за 10км ще е в 11 часа. Останете, защото ще има томбола с награди, дори да не сте сред първите.

Инструкции за участниците на 21к + 42к

Задължителна екипировка:

  • Ветровка
  • Бутилка с поне 500мл вода при старта
  • Зареден телефон с номера, с който сте се регистрирали
  • Пари или билети (за 42 км за прибиране от Пасарел в случай на отказване)
  • NB! Екипировката може да бъде проверена на всяко място. Неуспехът да бъде показана, води до дисквалификация на участника.

Маршрутът ще е маркиран с временен, био-разградим ОРАНЖЕВ спрей, базиран на тебешир. На ключови места ще има табели както и флагчета с логото на Бегач и оранжево-бели текстилни ленти закачени на дървета.

Горещо препоръчваме да изтеглите GPS следа с маршрута от нашия сайт и да го инсталирате на вашия смартфон или часовник, за справка къде се намирате.

Стартът е точно в 9:00. Награждаването е в 15:00 часа. Останете, защото ще има томбола с награди изтеглени на случаен принцип, дори да не сте сред първите.

На връх Половрак има чекпойнт, където участниците на 42к ще получат силиконова гривна, за да покажат, че са минали от там.

Ако сте решили да се откажете в района на Лалина могила или Половрак най-лесно е да слезете в село Лозен. В случай, че се отказвате задължително уведомете на пункт или организаторите.

Контролното време за пункт Пасарел (29км) е 5 часа (ако сте стигнали там след 2:00 следобед, ще ви върнем с рейса). Автобуси от центъра на Пасарел за Панчарево и София има в 13:15, 14:30, 15:40, 16:40, 17:40. С тях може да се приберете до Панчарево или София.

Контролното време за 42 км е 8 часа, т.е. 17 ч. трябва да сте финиширали.

За 21 км няма специално контролно време, т.е. 8 часа както и на 42.

Разчитаме всеки да опазва планината и да събира опаковки и боклуците след себе си, като ги изхвърли в контейнерите за разделно събиране на стартовата зона или в Пасарел. Състезателите, които замърсяват, ще бъдат дисквалифицирани.

 

SOS телефон + медицински екипи

Само в случай на проблем в деня на състезанието звъннете на +359 877 99 3315

Освен на старта, медицински екип ще има в Пасарел и на пункт Лалина Могила. На старта ще има медицински екип и Линейка.

Резултати

По всяко време може да следите резултатите на сайта.

Title partner

10k title partner

Main Partners

Contact us about partnership for this event.