Каузата ни

Кауза за Маратон Панчарево – набиране на 4 000 лв. за закупуване на кухненско оборудване за новия Дом Възможност във София. VIVACOM отново ще удвои дарените средства от участниците.

Операция „Жълти стотинки“ се провежда всяка поредна година от 2012 г. и се реализира в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. Идеята на кампанията е, че всеки може да помогне, макар и с малко, дарявайки рестото си или друга сума в търговските обекти на телекома и неговите партньори. Кампанията е целогодишна в магазините на VIVACOM, а в обектите на партньорите й протича от октомври до декември. През последните 2 години VIVACOM подкрепя програмата „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ). Програмата подпомага младежи от домове, които на 18 години напускат социалните институции. Фондацията създава наблюдавани жилища, където в рамките на 2 години те могат да се научат на елементарни социални умения, с които на практика не разполагат, да завършат своето образование и да си намерят работа. По този начин програмата им дава възможност за равен старт в личния и професионален живот.

Всяка година близо 300 младежи напускат социалните домове, а наблюдаваните жилища са недостатъчни, за да поемат всички тях. През последните 5 години ФСПВ създаде 6 такива жилища, в Бургас, Габрово, Русе, Скравена и София. Мисията на Операция „Жълти стотинки е да набере достатъчно средства за нов Дом Възможност във Варна. Последният благотворителен маратон на клуб бегач подкрепи инициативата и събра 2 800 лв. които бяха удвоени от VIVACOM. Средствата бяха използвани за закупуване на кухненски мебели, легла и гардероб за новото жилище в София, което ще отвори врати през м. юни 2016 г.

Тази година посланик на добра воля на Операция „Жълти стотинки“ е многократният световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Други канали за дарения:

  • Sms на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лев)
  • Банков превод по сметка: Райфайзен Банк, IBAN: BG 97RZBB91551004477267, BIC RZBBBGSF
  • Директно с E-Pay през сайта на фондацията.

Повече информация можете да намерите на сайта на Vivacom Fund, FB страница на кампанията, и сайта на фондацията.