Кауза 2023

През 2023 г. с 5 лева от всяка регистрационна такса, ще помогнем за каузата на фондация „Ела и ти“, която е набиране на средства за участие в състезание по планинско бягане с човек в носилка.

Фондация „Ела и ти“ сме група смелчаци, които подпомагат хора с увреждания и увличат множество доброволци – с тях влизахме в пещери, преминахме по въжен тролей над Фотински водопади, издигахме се с въже в пещера Проходна, преплувахме яз. Батак на водни колела до Птичия остров, посетихме водопад Скаловитец на всъдеходи, участвахме в планинско състезание с отбори с човек в носилка по 11-километровото трасе, достигнахме Черни връх с шейни, теглени от скиори. Разчупихме стереотипа и доказахме, че и те могат, хората с увреждания.

Досега вече 125 човека с увреждания и над 300 доброволци имаха своите различни преживявания. През 2019 година получихме награда от TIMEHEROES в специално създадената за нас категория „смел подход“. За 2023 г. имаме по-амбициозен план, включващ и професионална подготовка на отборите ни за участие в състезание по планинско бягане с човек в носилка. Целта ни е участие на трима трудноподвижни или напълно неподвижни в носилки/колички, придвижвани от 30 бегача. Три години поред заставаме на старта и успяхме да подобрим собствения си рекорд  на 2:44 ч в 11 километровото планинско трасе с 800 м положителна денивелация. Само след няколко месеца предстои тазгодишния старт, за който искаме да се подготвим с треньор, да подсигурим необходимите специализирани носилки и придружаващ инвентар, да стартираме с отличителните си екипи. 

10k title partner

Hike title partner

Partners